19/02/2013

Få tilbake skarpheten

 

Hvilket objektiv har du? Jasså, du har slike nye linser fra Tyskland? Jeg som trodde du kun likte retro.

Øyet fungerer som et kamera og samler lysstrålene som skal møtes i ett punkt på netthinnen. Møtes de foran eller bak, er du nærsynt eller langsynt. En NoCut laseroperasjon endrer formen og brytekraften på hornhinnen slik at du ser skarpt på langt hold.

For å se skarpt på nært hold så er det øyets linse som endrer brytekraften, dvs den fungerer som et oblektiv. Denne evnen til å endre brytekraften gjennom økt krumning avtar i 40-50 årsalderen. For å korrigere dette med kirurgi så er det RLE som gjelder hvor linsen erstattes med en multifokal linse som har to brytningspunkt. Ett for å se bra på langt hold og ett for å se bra når du leser. Denne optikken er inni øyet, dvs at du kan lese bra uavhengig av blikkretning. Så begrensningene som du er vant med i en progressiv brille er ikke noe problem her.

Her leser du mer om RLE og her står det mer om NoCut.

Kanskje kjenner du noen som er lei brillene sine, del denne linken davel. Forundersøkelsen er fortsatt gratis.

 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 
Domain: varda.no