Øyekatarr


Øyesykdommen øyekatarr er den vanligste årsaken til at øyet blir rødt, og er en av de vanligste øyediagnosene. Det finnes mange ulike varianter av øyekatarr. Nedenfor kan du lese om noen av dem.

Øyekatarr forårsaket av infeksjon

Denne typen øyekatarr er ofte en bivirkning av en pågående luftveisinfeksjon. Selve synet berøres ikke, men øynene blir røde, klebrige og kjennes «grusfylte». Hvis infeksjonen forårsakes av virus, er utsondringen oftest slimete. Hvis årsaken er bakteriell, blir øynene mer pussfylte. Et typisk symptom er gjenklistrede øyelokk om morgenen.

Øyekatarr forårsaket av allergi

Ubehaget opptrer i form av røde øyne med kløe, av og til meget intens, og den opptrer oftest i den typiske allergiperioden fra mai til juli. Synet påvirkes ikke av denne varianten av øyekatarr, men bindehinnen kan svulme opp.

Øyekatarr som skyldes for lite tårevæske

Øynene er lett rødlige og kjennes irriterte. Årsaken er tørre øyne, med andre ord  for lite tårevæske, og kan føre til øyekatarr. Eldre mennesker kan rammes av en mild form for tørre øyne. Mer alvorlige varianter kan ramme mennesker som lider av revmatisme.

 


 
Domain: varda.no