Synsfeil


  Synsfeil

Mange av oss ser litt skjevt. Kanskje ikke slik at vi går rundt og ser spøkelser og troll, Men vårt reduserte syn gjør hverdagen blir litt mer besværlig.

Det er sikkert mange som har forsøkt å studere Mona Lisas smil, vakre nøkkeroser av Monet eller noe litt mindre eksotisk, kanskje et elgfareskilt, uten å oppnå et skarpt syn. Å gå glipp av et maleri er jo bare trist. Men å gå glipp av et skilt kan jo faktisk være farlig.

Vi rammes alle av ulike synsfeil gjennom livet. Noen av oss er født med synsfeil. Av og til kommer de snikende med alderen. Uansett årsak – som regel må brillene eller linsene på. Ikke sant? Men det betyr ikke at du MÅ bruke disse dyre og litt upraktiske hjelpemidlene. Vi på Vårda Øyeklinikk løser det hele raskt og enkelt. Etter bare 10 minutter kan du kaste brillene eller linsene dine. For i dag har vi fantastisk teknikk for øyekirurgi som kan utbedre de fleste synsfeil, og det faller dessuten betydelig billigere sammenlignet med å fortsette med dine gamle «synshjelpemidler».

Hvorfor får man synsfeil?

Ved synsfeil er øyets ulike deler ikke samstemte. Som oftest er øyeeplene for korte eller for lange, men det kan også være feil på hornhinnens eller linsens optiske brytningsevne. Øyet kan naturligvis også rammes av en rekke ulike øyesykdommer, for eksempel: Aldersforandringer i den gule flekken, netthinneforandringer forårsaket av diabetes, tørre øyne, netthinneavløsning, keratokonus (spiss hornhinne), regnbuehinnebetennelse, rennende eller tårefylte øyne samt øyekatarr. Joda, en hel del som sagt. Hvis du er spesielt interessert og virkelig ønsker å fordype deg i de ulike sykdommene som kan ramme øyet – kan vi hjelpe deg litt på vei (til høyre).


 
Domain: varda.no