NoCut


NoCut

NoCut er den siste metoden innen laserkirurgi som innebærer at laseren gjør hele jobben, dvs den tar bort overflatevevet (epitelet) på hornhinnen og deretter selve synsfeilen i samme prosedyre. I motsetning til andre typer LASIK/FS-LASIK gjør vi laserbehandlingen helt uten å skjære i øyet. Nå er vi gått over til å kun å benytte NoCut og ikke LASIK. Hvorfor? Jo – om vi kan gi deg et perfekt syn uten å skjære i ditt øye – er det nettopp det vi skal gjøre. Øyenene skal man være forsiktige med. De skal vare hele livet. NoCut minimerer risikoen for komplikasjoner og gjør at du slipper eventuelle synsrelaterte plager pga feilaktig flik som kan oppstå ved LASIK/FS-LASIK. NoCut er rett og slett sikrest for deg som pasient.

Hvordan foregår det?

Nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner (astigmatisme) kan behandles med NoCut. Under laserinngrepet styrer laseren alt – den behandler hele synsfeilen på en gang. Det ytterste cellelaget på hornhinnen (epitelet) som vi tidligere fjernet med alkohol (LASEK) fjernes nå av laseren uten at du merker noe. Deretter behandles hornhinnens synsfeil gjennom å pusse bort nøyaktig riktig mengde vev som motsvarer din synsfeil. Deretter legges det på en kontaktlinse som fungerer som et plaster i et par dager. Ferdig.

Selve operasjonen er svært rask, effektiv og helt smertefri. Etterpå får du kaffe og noe å bite i og vi informerer om hvordan du forholder deg de kommende dager. Regn med ca 1,5 timer på klinikken selve operasjonsdagen. Laserbehandlingen gjør ikke noe vondt, men regn ikke med å kunne jobbe på et par dager etter operasjonen. Det tar litt lengre tid enn ved LASIK før du er tilbake igjen, men tro oss når vi sier det er verdt et par dager hjemme på sofaen. For du skal alltid velge den sirkeste metoden når du opererer øynene dine. Det er NoCut.

Kan alle operere seg?

Vi opererer ikke gravide (pga hormonelle forandringer). Hvis du ammer, bør du vente ca 3 måneder til etter avsluttet amming. Vi opererer heller ikke personer med altfor tynne eller spisse hornhinner, eller personer med for eksempel grå stær, grønn stær, eller netthinnesykdommer. Vi opererer heller ikke personer med autoimmune sykdommer. Hvis en personen har diabetes, bør denne være under kontroll.

Vi opererer heller ikke NoCut på personer under 20 år. Vi vet at det finnes andre klinikker som gjør det, men vi mener øyet ikke er ferdig utviklet og tilstrekkelig stabilt når man er så ung. Vi har derfor satt 20 år som en absolutt nedre aldersgrense. Det finnes i tillegg andre årsaker hvorfor vi avstår fra operasjon utover dette. Dette gjennomgås på den kostnadsfrie og gratis forundersøkelsen.


 
Domain: varda.no