ICL


ICL (Implantable Intraocular Contact Lens) er en linse som ligner en kontaktlinse som opereres inn i fremre del av øyet og korrigerer alle typer synsfeil. ICL er en svært tynn linse som legges inn i øyet rett bak regnbuehinnen (iris). Behandlingen passer utmerket for høgradig nærsynthet, langsynthet og astigmatisme – hvor laserbehandling ikke er mulig. Denne metoden er utmerket dersom man ønsker å ta ut linsen i fremtiden. Metoden er reversibel og tar mindre enn 20 minutter pr øye.

Fordelen med ICL er at store synsfeil kan behandles samt at linsen kan tas ut igjen ved behov. Metoden er best egnet for de under 40 år. ICL korrigerer ikke alderssyn (behovet for lesebriller i 40-årsalderen), da er RLE en bedre egnet metode. Etter ICL beholdes evnen til å akkomodere (stille skarpt på alle avstander).

Dersom synet ikke blir optimalt med ICL må man gjøre en finjustering med laser, men dette behovet er sjelden.

Operasjonen og tiden etter inngrepet er smertefri ogman er tilbake på jobb neste dag. Kun øyedråper skal brukes et par uker etter operasjon.

Mer informasjon får du på en gratis forundersøkelse hvor det gjøres de nødvendige målinger og du får vite hva som gjelder akkurat dine øyne.

Vårda bruker den beste ICL på markedet. Den kalles Visian ICL.


 
Domain: varda.no