Skulle gjort det for 40 år siden


Skulle gjort det for 40 år siden

Alder: 60 år

Yrke: Bergarbeider 


Du gjennomgikk en RLE-operasjon. Hvorfor?

Jeg var lei av briller som ble oppripet og skitne. Lei av at de gikk i stykker hele tiden. Jeg har hatt briller siden jeg var 18 år, for jeg var både nærsynt, langsynt og hadde brytningsfeil. Og orket det ikke mer, ganske enkelt.

Hvorfor valgte du akkurat Vårda Øyeklinikk?

Jeg hadde en nabo og en annen bekjent som begge hadde gjennomgått en øyeoperasjon med laser og var ganske så fornøyde. Jeg googlet på øyeoperasjoner, og da dukket Vårda opp. Jeg tenkte at de hadde lave priser, og så leste jeg om alle som hadde gjennomgått operasjonen og var fornøyde. Det virket så positivt, så jeg bestemte meg.

Hvordan var selve operasjonsdagen. Hva hendte?

Jeg husker ikke så mye, og det var jo en stund siden. Men jeg kom dit, ble tatt vel imot, satt en stund og fikk dråper av sykepleieren, og så fikk jeg dråper igjen. Legen forklarte hva som skulle skje. Operasjonen gikk veldig raskt. Jeg tok begge øynene samme dag. Man blir tatt vel imot på Vårda, og jeg fikk svar på alle spørsmål jeg hadde.

Gjorde det vondt?

Operasjonen merket jeg ingenting til. Kanskje ørlite grann når bedøvelsen ga seg, men da tok jeg dråpene jeg hadde fått med meg og skulle ta morgen og kveld. Jeg ble faktisk overrasket over at jeg ikke merket mer.

Var tiden etter slitsom?

Ikke det minste. Allerede rett etter operasjonen kunne jeg se teksten på TV-en i hvilerommet. Jeg ble faktisk ganske sjokkert, for det hadde jeg ikke kunnet siden jeg var 18 år. Trodde ikke at synet skulle komme tilbake så fort. Og senere det ble det gradvis bedre og bedre.

Hva er det beste med at du ble operert?

Angrer absolutt ikke på at jeg tok operasjonen. Det eneste jeg skulle ønske er at jeg hadde hørt om det tidligere, for det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde det for lenge siden. I jobben min som bergarbeider kreves det bra syn både på langt og nært hold. Og det er deilig å slippe briller. Jeg behøver riktignok fortsatt lesebriller, men det visste jeg at jeg ville trenge før operasjonen. 
Domain: varda.no