Fri uten briller og linser


Fri uten briller og linser

Alder: 29 år

Yrke: Kystvokter


Du gjennomgikk en NO CUT-operasjon. Hvorfor?

Jeg var nærsynt og hadde fått en litt skjeve hornhinner. Hadde ca. -3,0 i styrke på linsene.

Hvorfor valgte du akkurat Vårda Øyeklinikk?

Jeg leste mye før jeg bestemte meg, både om selve operasjonen og forskjellige klinikker. Det avgjørende til slutt var kombinasjonen av gunstig pris og at jeg ikke fant noen som hadde noe negativt å si om klinikken. Et stort pluss var det at alle ekstrating som bølgefrontanalyse og mitomycinbehandling inngikk i prisen. Når jeg så meg omkring, var det flere klinikker som tok ekstra betalt for slike ting. Her fikk man det beste uten videre, for å si et slik.

Hvordan var selve operasjonsdagen. Hva hendte?

Jeg var nok litt nervøs, men ettersom jeg hadde lest såpass mye, visste jeg jo omtrent hva som skulle skje. Da jeg kom til klinikken, tok det ikke lang tid før jeg lå på operasjonsbordet. Personalet var veldig hyggelig. Noe av det første jeg gjorde da jeg kom, var å svelge en beroligende  tablett. Jeg var ikke spesielt urolig, men det var nok ikke så dumt likevel. Så var det en kort undersøkelse før selve operasjonen begynte. Mens jeg lå på operasjonsbordet, fikk jeg smertestillende dråper i øynene. Det husker jeg fordi det var det eneste som gjorde litt vondt den dagen. Jeg kjente det sved litt noen sekunder før de begynte å virke. Verre enn det var det ikke. Selve operasjonen gikk veldig raskt, og etterpå fikk jeg sette meg med en kopp kaffe i en god lenestol i et hvilerom. Allerede da merket jeg at kunne se fantastisk mye bedre. Det var spesielt tatt i betraktning at jeg ikke hadde linser på. Så kom det inn en sykepleier og gikk gjennom tablettene og øyedråpene jeg skulle ta i perioden etter operasjonen. Jeg lyttet jeg til rådene jeg hadde fått, og reiste hjem og la meg i et mørklagt rom. Jeg mener å huske at det ikke var noen problemer med å sovne den dagen.

Gjorde det vondt?

Det eneste som gjorde litt vondt var bedøvelsesdråpene jeg fikk før operasjonen. Jeg hadde hørt at de første tre dagene etter operasjonen ville være de verste. Jeg opplevde det ikke som spesielt vanskelig. På dag to hadde jeg riktignok vondt, men jeg utnyttet fullt ut de smertestillende tablettene og øyedråpene jeg hadde fått med meg. Allerede på morgenen dag tre begynte smertene å gi seg.

Var tiden etter slitsom?

Det som var mest slitsomt var nok at synet varierte fra dag til dag i ganske lang tid. Etter en uke kunne jeg se så bra at jeg kunne kjøre bil uten problemer. Jeg så ikke dårlig før dette heller, men det føltes litt som om jeg var innhyllet i en melkehvit dis. Dog kunne det fortsatt være slik at synet ble merkbart dårligere en dag og deretter bedre dagen etter igjen. Da var det ofte en lettelse å komme på oppfølging for å se at man fortsatt hadde perfekt syn. På grunn av operasjonen måtte jeg venne meg til alltid å bruke solbriller mens jeg var utendørs. Jeg var veldig nøye med det hele det første året. For øvrig så tok det ikke mange måneder før jeg nesten hadde glemt at jeg så dårlig tidligere. Man venner seg veldig fort til å se bra.

Hva er det beste med at du ble operert?

Det beste med å ha gjennomført NO CUT er å ikke være avhengig av briller eller linser for å mestre hverdagen. Det gir ganske enkelt en utrolig frihetsfølelse.


 
Domain: varda.no