Unødvendig å ha grå stær!


Unødvendig å ha grå stær!

Alder: 70

Yrke: Pensjonist


Du gjennomgikk en grå stær-operasjon. Hvorfor?

Jeg hadde gradvis begynt å se dårligere og dårligere, men visste ikke at jeg hadde grå stær. Det var først da optikeren min påpekte det at jeg forstod hvor landet lå. Når du har grå stær, betyr det for eksempel at du går glipp av trafikkskilt, for det er så vanskelig å se hva som står når alt er uklart eller tåkete. Men man venner seg til å se slik også.

Hvorfor valgte du akkurat Vårda Øyeklinikk?

Da optikeren sa at jeg måtte ta en operasjon hvis jeg ville se bra, gikk jeg med på det og fikk en henvisning. Det var lang kø ved Uddevallas sykehus, med de hadde inngått avtale med en privatklinikk for å avlaste køen. Derfor kom jeg til Vårda.

Hvordan var selve operasjonsdagen. Hva hendte?

Jeg fikk dråper i øynene, bedøvelse og noe for å utvide pupillen. Så satte jeg meg i stolen, og det tok bare 10 minutter. Jeg ble veldig overrasket over at jeg så bra fra begynnelsen, allerede da jeg hvilte og drakk kaffe så jeg nesten helt perfekt. Jeg har full tillit til leger. Jeg stoler på at de kan sine ting. Hvis man begynner å tvile på sånt, får man ikke fred i sjelen. Sånt orker jeg ikke engang å tenke på.

Gjorde det vondt?

Operasjonen kjentes overhodet ikke. Nei, ikke i det hele tatt faktisk, og jeg ble ganske overrasket over det. Men det var vel øyedråpene som virket bedøvende.

Var tiden etter slitsom?

Ikke i det hele tatt. Alt var akkurat som vanlig, men jeg så bedre. I tre uker tok jeg dråper i øynene, tre ganger om dagen. Allerede etter noen dager så jeg helt bra.

Hva er det beste med at du ble operert?

At jeg ser godt. Det er ikke morsomt å myse selv om man har briller, for da er det jo noe virkelig galt. Nå ser jeg bra uten briller. Grå stær bør alle fjerne. Det er det helt unødvendig å gå omkring med.


 
Domain: varda.no