Deilig å slippe briller!


Deilig å slippe briller!

Alder: 62 år

Yrke: Yrkessjåfør

Du gjennomgikk en RLE-operasjon. Hvorfor?

Jeg var alderslangsynt og var gått lei av å bruke briller. Jeg våknet av og til med merker på nesen, og jeg mistet stadig brillene eller satte meg på dem. Dessuten hadde jeg prøvd alt, både linser og progressive briller, men det ble jeg bare svimmel av. Så da tenkte jeg – nå får jeg søren heller la meg operere. Og det var verdt prisen 10 ganger å ta en RLE-operasjon. Jeg skulle gjort det for 20 år siden! Året før operasjonen brukte jeg over 15 000 kr på briller.

Hvorfor valgte du akkurat Vårda Øyeklinikk?

Jeg var ute på byen og så reklame for en annen klinikk. Da tenkte jeg, dette skal jeg gjøre! Da jeg kom hjem, googlet jeg på øyeoperasjon. Der dukket Vårda Øyeklinikk opp. Etter det var det faktisk prisen som var avgjørende. Vårdas hadde lavere priser enn den andre øyeklinikken. Da jeg etter hvert ringte Vårda, var de så utrolig hyggelige at jeg følte jeg var havnet på rett sted. Vårda viste seg å være utrolig bra, og det er jeg kjempeglad for.

Hvordan var selve operasjonsdagen. Hva hendte?

Jeg var litt redd før operasjonen og tenkte – tenk om det hender noe? Men de var helt suverene, forklarte alt nøye, hvordan ting skulle skje, og det var mange der som selv hadde tatt operasjonen. Jeg kjente faktisk bare en lettelse over at dagen endelig var kommet, så jeg var kjemperolig da jeg først satt der. Jeg fikk bedøvelsesdråpene, kikket opp i en lampe og hørte litt tikking, så var det gjort. Jeg sa til legen: «Si fra når du er ferdig». Og da svarte han: «Du er ferdig». Jeg ble paff over at det gikk så fort. Etterpå fikk jeg en matbit og tid til å hvile meg litt. Det hele tok nok ikke mer enn en time. Så ble jeg kjørt hjem av en venninne.

Gjorde det vondt?

Jeg merket ingenting. Det var som å børste håret eller lakke neglene. Selv et stikk i fingeren for å ta blodprøve gjør mer vondt.

Var det slitsomt etter operasjonen?

Jeg merket ingenting, lengtet bare etter å komme tilbake og ta det andre øyet. Jeg tok de dråpene man skulle ta i øyet, og de sved ikke heller. Jeg tok ikke noe smertestillende, bare de dråpene i øyet.

Hva er det beste med at du ble operert?

Alt! Tenk for en lettelse å få slippe de plagsomme brillene. Slippe å betale for nye briller hele tiden. Mine gikk stadig i stykker, eller jeg mistet dem. Å kjenne at man endelig ser godt igjen er kanskje det beste.


 
Domain: varda.no