Deilig å slippe linser


Deilig å slippe linser

Alder: 29

Yrke: Regnskapsansvarlig

Du gjennomgikk en NO CUT -operasjon. Hvorfor?

Det har jeg ønsket å gjøre i flere år, men jeg har ikke kunnet pga. ustabilt syn. Men så fort jeg kunne, bestilte jeg time for operasjon for å fikse nærsyntheten.

Hvorfor valgte du akkurat Vårda Øyeklinikk?

Jeg surfet og havnet på en side om godt syn og sammenlignet dem med en konkurrent. Som jeg også besøkte, men de virket rotete og uprofesjonelle. Litt slitne lokaler. Med en gang jeg kom inn på Vårdas klinikk, føltes det riktig. Det var nye lokaler, jeg ble profesjonelt mottatt. Jeg fikk ganske enkelt en god magefølelse da jeg kom inn. Det er jo ingen lett operasjon, og det er ikke fristende å tenke på at folk skal rote rundt i øynene sine.

Hvordan var selve operasjonsdagen. Hva hendte?

Jeg kom og ventet litt før jeg fikk en tablett. Beroligende, tror jeg. Under operasjonen holdt sykepleieren meg i hånden hele tiden, og det var deilig. Det var litt ubehagelig. Jeg hørte laseren, og det luktet litt brent. Men det gikk veldig fort. Etterpå fikk jeg sitte i et hvilerom og spise litt frukt, slappe av og drikke vann før jeg dro hjem.

Gjorde det vondt?

Nei, men det var litt ubehagelig. Det er jo en dings som sperrer opp øyet slik at man ikke klarer å blunke selv om man gjerne vil. Det er ikke noe jeg gjør om igjen hvis jeg kan slippe, men vondt gjorde det ikke.

Var tiden etter slitsom?

Da jeg kom dit, fikk jeg vite at det ville gjøre vondt i noen dager etterpå. Men etter operasjonen dro jeg hjem til en kamerat og lurte mest på når det skulle slå til. Jeg kunne fortsatt se. Samme natt begynte det å renne i øynene. Jeg kunne ikke en gang åpne dem. Jeg var hjemme noen dager og hadde det totalt mørkt rundt meg. Men det gjorde ikke vondt i det hele tatt. Jeg tok tablettene, så jeg hadde ikke smerter, bare ubehag. Øyedråpene hjalp meg veldig. Jeg tok operasjonen på en onsdag, og på mandagen etterpå begynte jeg å jobbe igjen. Men allerede dagen etter operasjonen var det litt bedre.

Hva er det beste med at du ble operert?

Det er at jeg ser perfekt. Jeg behøver ikke å fikle med linser og briller. Jeg brukte for det meste linser tidligere, og briller under forkjølelse osv. Men jeg likte verken å ha på meg briller eller linser. Så deilig nå å slippe alt styret, ganske enkelt. Jeg angrer absolutt ingenting.


 
Domain: varda.no