16/06/2011

Årsaken til at kontaktlinser må ut en god tid før forundersøkelse og operasjon

Kontaktlinser påvirker hornhinnens form og struktur og kan gi falske og unøyaktige målinger ved forundersøkelsen. Det er bl.a disse data som brukes i laseren under operasjon. Så en stabil og «sunn» hornhinne er helt avgjørende for et nøyektig og bra resultat.

Tiden det tar for hornhinnen å «komme seg» fra en kontktlinse, avhenger av hvilken type linse du bruker og hvor lenge og ofte du bruker den:

  • For vanlige mye linser tar det omtrent en uke
  • For døgnlinser du har på natt og dag, tar det omtrent to uker
  • For harde linser tar det omtrent tre uker, noen ganger lenger. Hør med oss hvis du bruker slike linser.

Mange bruker kun linser og har arkivert brillene sine for mange år siden. Da kan det være vanskelig, upraktisk og ikke minst dyrt å kjøpe nye briller kun for å bruke de i en uke.  Om dette er tilfelle, kan du komme på en konsultasjon hvor vi gjør mange målinger, finner ut hvilken type operasjon som passer best for dine øyne. Og du får selvfølgelig all informasjon du trenger. Dersom du etter en slik konsultasjon ønsker å gå videre og operere øynene dine, er det helt nødvendig at du går uten linsen den tiden vi anbefaler. Dette for at hornhinnen skal rekke å gjenvinne sin naturlige form og dermed for at resultatet skal bli så bra som overhodet mulig.  I slike tilfeller blir det gjort noen nye målinger før operasjon sånn at laseren kan motta så fersk øyedata som mulig. Det gjelder å finne løsninger som er praktiske for deg, men aller viktigst er at resultatet blir bra. Alt dette får du mer informasjon om når du kontakter oss.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 
Domain: varda.no